μεσοτοπος ξενοδοχειο στη σαντορινη φηρα

Σαντορίνη

Μεσότοπος

 

santorini hotel in english ξενοδοχειο σαντορινη
 
 
ξενοδοχειο στη σαντορινη, τιμές

Σαντορίνη

σαντορινη, οια

Σαντορίνη, το διαμάντι του Αιγαίου.

Η Σαντορίνη είναι από τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο και δίκαια χαρακτηρίζεται από πολλούς σαν το "διαμάντι του Αιγαίου".

Η γεωλογική ιδιαιτερότητα της Σαντορίνης είναι μοναδική και κόβει την ανάσα. Η πλούσια ιστορία της και η πολιτιστική κληρονομιά της ελκύουν τα πλήθη από όλο τον κόσμο.

Η Σαντορίνη είναι από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Η Σαντορίνη βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια από την Κρήτη, και είναι το νοτιότερο νησί στις Κυκλάδες.

σαντορινη καλντέραΗ Σαντορίνη και το ηφαίστειο της

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα τέσσερα νησιά που απόμειναν από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου. Το μεγαλύτερο νησί είναι η Σαντορίνη ή Θήρα, ενώ ακολουθούν η Θηρασιά, η Νέα Καμένη και η Παλιά Καμένη. Η Παλαιά και η Νέα Καμένη είναι ηφαιστειακά νησιά και δεν κατοικούνται.

Αυτά τα νησιά επαληθεύουν το γνωμικό που λέει πως η καταστροφή οδηγεί στην ομορφιά. Τα έργα που μας άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες, όπως ο Ηρόδοτος, αποδεικνύουν πως η Σαντορίνη ήταν κάποτε ένα, στρογγυλό νησί, γνωστό ως «Στρογγύλη». Η περιοχή, ωστόσο, ήταν επιρρεπής σε σεισμική δραστηριότητα και βίωσε ηφαιστειακές εκρήξεις που άλλαζαν το τοπίο της κάθε μερικές χιλιάδες χρόνια.

Η μεγαλύτερη και πιο καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη που έδωσε στα νησιά τη σημερινή τους μορφή συνέβη το 1500π.Χ. Η έκρηξη αυτή βύθισε το θόλο του ηφαιστείου που βρισκόταν στο κέντρο του άλλοτε στρογγυλού νησιού, δημιουργώντας έτσι τη σημερινή καλντέρα της Σαντορίνης. Εξαιτίας της έκρηξης αυτό το ένα άλλοτε νησί έσπασε σε κομμάτια. Τα απομεινάρια του ηφαιστίου μπορεί να δει κανείς σήμερα στην Παλιά και τη Νέα Καμμένη, που είναι και το νεότερο νησί του Αιγαίου.

Η ηφαιστειακή έκρηξη που άλλαξε τη Σαντορίνη έχει σημειωθεί και είναι γνωστή στην ιστορία ως "Μινωϊκή έκρηξη". Ειδήμονες αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως εκείνη η έκρηξη οδήγησε επίσης στην καταστροφή του αρχαίου Μινωϊκού πολιτισμού, κέντρο του οποίου ήταν το Παλάτι της Κνωσσού, στην κοντινή Κρήτη.

Παρά τη γεωλογική καταστροφή που συνέβη στη Σαντορίνη, το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία νησιών απαράμιλλης ομορφιάς και τόσο εντυπωσιακά που σου κόβουν την ανάσα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μόνο η Σαντορίνη το χαίρεται είναι το ότι έχει τη μοναδική καλντέρα στον κόσμο που είναι κομμάτι της θάλασσας. Οι ακρογιαλιές του νησιού είναι ευλογημένες με πανέμορφες παραλιες όπου τα νερά, ζεστά, φλοισβίζουν και χαράζονται από κάθε λογής χρώματα. Μια βαρκάδα στην καλντέρα μπορεί να φέρει τον επισκέπτη πολύ κοντά σε εκείνο το ηφαίστειο που γέννησε τη Σαντορίνη.

η σαντορινη τη νυχταΗ Σαντορίνη σήμερα

Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στο νησί κάθε καλοκαίρι για να απολαύσουν τον ηλιόλουστο καιρό και τον ήλιο του Αιγαίου. Η φυσική ομορφιά του νησιού και οι αρχαιολογικοί χώροι του, όπως η Μινωϊκή πόλη στο Ακρωτήρι, κάνουν τη Σαντορίνη αγαπημένο τόπο διακοπών για χιλιάδες επισκέπτες.

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα χωριά του νησιού είναι η Οία, τα Περίσσα, το Καμάρι, το Ημεροβίγλι, το Εμποριό, η Θηρασιά και ο Πύργος. Τα Φηρά όμως είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Σαντορίνης. Τα Φηρά είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος, όπου τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφε και οι ταβέρνες είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν όλα τα διαφορετικά γούστα των επισκεπτών της Σαντορίνης. Η νυχτερινή, δε, ζωή του νησιού είναι πραγματικά γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια.

Οι άνθρωποι της Σαντορίνης προσπαθούν όσο μπορούν να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά, οργανώνοντας παραδοσιακές γιορτές και άλλες δραστηριότητες και προωθώντας την έτσι στους επισκέπτες του νησιού. Και ενώ ο τουρισμός είναι ο πιο προσοδοφόρος τομέας στην οικονομία του νησιού, η τοπική παραγωγή κρασιού ακμάζει επίσης και προσφέρει εξαιρετικά κρασιά.

Η Σαντορίνη είναι εξαιρετικά όμορφη, πολιτιστικά πλούσια και δονούμενη από ζωντάνια. Δεν είναι καθόλου περίεργο που όσοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη δεν μπορούν παρα να την ερωτευτούν, απλά επειδή είναι ένα διαμάντι που λάμπει μέσα στο Αιγαίο.

 
   

Κατασκευή Ιστοσελίδων, Φιλοξενία και Προώθηση από την ArtKreta.GR