μεσοτοπος ξενοδοχειο στη σαντορινη φηρα

Σαντορίνη

Μεσότοπος

 

santorini hotel in english ξενοδοχειο σαντορινη
 
 
ξενοδοχειο στη σαντορινη, τιμές

Φηρά, Σαντορίνη

φηρά

Φηρά

Τα Φηρά είναι μια μικρή ολοζώντανη πόλη στη Σαντορίνη, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που, στην Ελλάδα ξεκιναει νωρίς και τελειώνει αργά.

Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης σήμερα και βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της Σαντορίνης, κατά μήκος της κορυφογραμμής της καλντέρας, 12 χλμ απόσταση από το Λιμάνι Αθηνιός.

Τα Φηρά, σε αντίθεση με άλλα, πιο ήσυχα χωριά της Σαντορίνης είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών από διάφορα εθνικά, πολιτισμικά και οικονομικά περιβάλλοντα. Και αυτό είναι το ιδιαίτερο στοιχείο τους, ότι προσφέρει μια πληθώρα εγκαταστάσεων και αξιοθέατων για να ικανοποιήσει όλα αυτά τα διαφορετικά γούστα και ενδιαφέροντα. Τα πολυτελή ξενοδοχεία , εστιατόρια και καφέ στα Φηρά βρίσκονται δίπλα ακριβώς σε παραδοσιακές, λαϊκές και απλές ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καμπινκ, μπαρ, μπυραρίες και καφενεία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και τρόπου ζωής απολαμβάνουν μαζί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από τους απότομους βράχους των Φηρών που κοιτάζουν από ψηλά την απεραντοσύνη του ουρανού και του Αιγαίου.

φηρά σαντορινηΦηρά - Ιστορία

Από το 19ο αιώνα τα Φηρά έγιναν πρωτεύουσα του γνωστού ηφαιστιακού νησιού της Σαντορίνης. Ως το 1800, ο Πύργος Καλλίστης, ένα μεσαιωνικό χωριό, ήταν η πρωτεύουσα, κρυμμένο στο εσωτερικό μέρος του νησιού για το φόβο των πειρατών. Μετά την κατάληψη της Σαντορίνης από τους Τούρκους ήταν πια ασφαλέστερο να μεταφερθεί η πρωτεύουσα σε ένα πιο ορατό σημείο του νησιού.

Φηρά - Αρχιτεκτονική

Τα Φηρά έχουν το τυπικό χρώμα των Κυκλάδων. Η σφραγίδα της μακράς Ενετικής κυριαρχίας είναι φανερή στην αρχιτεκτονική και έτσι, δίπλα στην τοπική παράδοση των στενών πλακόστρωτων δρόμων, τα λευκά σπίτια και τις εκκλησίες με τα μικρά μπλέ παράθυρά τους, τις καμάρες και τους τρούλους τους κανείς μπορεί να θαυμάσει τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό, το Μοναστήρι των Δομινικανών Καλογριών, τη Μονή Λαζαριστών και να απολαύσει βόλτες στο Φραγκομαχαλά, τη γειτονιά που χτίστηκε από πλούσιους Ενετούς (Φράγκους), έμπορους και καπετάνιους του λαμπρού παρελθόντος, όταν τα Φηρά ήταν ένα από τα δύο βασικά λιμάνια του νησιού της Σαντορίνης.

μινωικές τοιχογραφίες στο μουσείο στα φηραΜουσεία και Ιστορικά κτίρια στα Φηρά

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά, φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από αγγεία Γεωμετρικής εποχής, του 5ου π.Χ αι., επιγραφές και πολυάριθμα Μινωικά, Αιγυπτιακά και Χανααϊκά αντικείμενα, που φανερώνουν την επικοινωνία της Σαντορίνης με άλλους σπουδαίους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Στα Φηρά, το Προϊστορικό μουσείο της Θήρας, (αρχαίο όνομα της Σαντορίνης. Το μεταγενέστερο «Σαντορίνη δόθηκε από τους Ενετούς, προς τιμήν της Αγ. Ειρήνης) εκθέτει πληροφορίες σχετικά με τη γεωλογία και την ιστορία της Σαντορίνης.
Το Λαογραφικό Μουσείο στα Φηρά, ένα παραδοσιακό σπίτι του 1681, σε παίρνει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα στα δωμάτια με αυθεντικά αντικείμενα της Σαντορίνης

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μέγαρο Γκύζη» στα Φηρά ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλία και την οικονομική υποστήριξη της Καθολικής Επισκοπής της Σαντορίνης. Το ετήσιο Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο και περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής κτλ με είσοδο δωρεάν.

Στην κεντρική πλατεία στα Φηρά βρίσκεται το Πολιτιστικό Μπελλώνιο Ίδρυμα των αδερφών Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια το 1994. Περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων και μια βιβλιοθήκη με 35.000 βιβλία, το Μπελλώνιο ίδρυμα έχει ως αποστολή του να συμβάλλει στην πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της Σαντορίνης.

σαντορίνη, όμορφη θέαΓιατί να επισκεφτείτε τα Φηρά

Για τους επισκέπτες στη Σαντορίνη, τα Φηρά είναι μια χώρα των θαυμάτων όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Οι στενοί λαβυρινθώδεις δρόμοι σε οδηγούν σε απομονωμένες γειτονιές επιτρέποντάς σου να χαθείς για να ξαναβρεθείς αργότερα στην ανοιχτή θέα του βράχου των Φηρών, αφού έχεις στριμωχτεί για να περασεις μέσα από το πλήθος στους πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους με θέα την καλδέρα.

Τα Φηρά, κατά τη διάρκεια της μέρας λούζονται από το δυνατό φως του ήλιου, αυτό το λαμπερό, καθαρό και οξύ φως των Κυκλάδων που τρέφει τους κατοίκους των Φηρών με την ενέργεια να προσφερουν τη φιλοξενία τους, να δημιουργούν και να καλλιεργούν όλα εκείνα τα όμορφα, νόστιμα και, πάνω από όλα, απλά πράγματα πάντα έτοιμοι να τα προσφέρουν σε ένα ξένο με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτά χέρια.

Τα Φηρά είναι ένα μέρος όπου, παρόλο που η τουριστική ανάπτυξη οδηγεί σε διόγκωση-ό,τι και αν αυτό σημαίνει-κανείς μπορεί ακόμα να έχει εμπειρία της αυθεντικότητας, της αμεσότητας και της χαλαρότητας στις ανθρώπινες σχέσεις. Ιδιαίτερα αν τύχει να βρεθεί σε μιά από τις τοπικές γιορτές των Φηρών, τα πανηγύρια, θα εντυπωσιαστεί. Εκεί οι ήχοι της παράδοσής , το πνεύμα των ανθρώπων της Σαντορίνης, το βραδινό μελτέμι (το καλοκαιρινό αεράκι του Αιγαίου), το πλήθος καλού φαγητού και κρασιού μπορούν να σε μαγέψουν και να σε παρασύρουν σε ένα χορό με βήματα που δε φαντάστηκες ποτέ.

 
   

Κατασκευή Ιστοσελίδων, Φιλοξενία και Προώθηση από την ArtKreta.GR