μεσοτοπος ξενοδοχειο στη σαντορινη φηρα

Σαντορίνη

Μεσότοπος

 

santorini hotel in english ξενοδοχειο σαντορινη
 
 
ξενοδοχειο στη σαντορινη, τιμές

Σαντορίνη, ο καιρός

Ο καιρός στη Σαντορίνη μπορεί νε περιγραφεί ως ξηρός το καλοκαίρι και ήπιος το χειμώνα. Το κλίμα της Σαντορίνης οφείλεται στη γεωγραφική της θέση: η Σαντορίνη βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο, στη θάλασσα των Κυκλάδων. Το ήπιο κλίμα της Σαντορίνης καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου την κάνει τον τέλειο τόπο απόδρασης για ξεχωριστές διακοπές στην Ελλάδα.

Ο καιρός στη Σαντορίνη το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι στη Σαντορίνη ουσιαστικά διαρκεί από το Μάιο ως τον Οκτώβριο. Η Σαντορίνη, όπως και τα άλλα νησιά στις Κυκλάδες, δεν έχει πολλές βροχές και η λιακάδα κρατάει 12 ώρες καθημερινά. Μεμονωμένες μπόρες μπορούν να συμβούν, αλλά ακόμα και όταν βρέξει το καλοκαίρι, η ηλιοφάνεια σπάνια διακόπτεται.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 22.5 και 30ºC στην ακμή της ξηρής περιόδου τον Ιούλιο. Η θερμοκρασία πέφτει μετά τη δύση του ηλίου φέρνοντας δροσιά τις καλοκαιρινές νύχτες.

Ο καιρός στη Σαντορίνη το χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες στη Σαντορίνη, δηλαδή από Νοέμβριο ως και τον Απρίλιο, έχουμε την επόχη που χαρακτηρίζεται σαν «υγρή», απλά γιατί οι βροχές αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με το καλοκαίρι. Κι ενώ είναι πολύ πιθανό να βρέχει συνεχώς για μια βδομάδα, οι μέρες εξακολουθούν να είναι ηλιόλουστες. Οι βροχερότεροι μήνες στη Σαντορίνη είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος.

Κατά την υγρή περίοδο, η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 σε 18°C, ενώ τα βράδια η θερμοκρασία πέφτει χαμηλότερα. Ο πάγος και το χιόνι είναι ανύπαρκτα στη Σαντορίνη.

Σαντορίνη, ιδανικός καιρός για διακοπές

Με ηλιόλουστες μέρες και ήπιο καιρό, η Σαντορίνη είναι ένα ευλογημένο νησί. Η ομορφιά της και ο ηλιόλουστος καιρός στη Σαντορίνη, είναι που κάνουν χιλιάδες ανθρώπους να την επισκέπτονται όλο το χρόνο από κάθε γωνιά της Γης.

 
   

Κατασκευή Ιστοσελίδων, Φιλοξενία και Προώθηση από την ArtKreta.GR